Salam....


Terima kasih singgah.....
Kini anda juga boleh ke instagram Yati_kaybakery - utk pilihan produk dan harga. Like FB - Kaybakery.malaysia utk info terkini - promo dan fast sale. Fb Yati Hassan utk pelbagai menu dan tempahan.


Jika berminat sila email ke
noorirdawati_hassan@yahoo.com yati akan respon anda , sila tunggu balasan yati utk setiap order...atau tinggalkan pesanan/sms di 019 2727564 utk respon lebih cepat...ataupun boleh whatsapp yati 019 2727564.



Terima kasih..daun keladi...


Muffins...S size..

Salam...

Yang ini isinya..muffin..maaf ye..yati lupa nak amik pic muffin duduk dlm kotak ni...ada 2 pcs muffin saiz S...just nice duk dlm tu....kenapa ye lupa..emm..sibuk...sebab buat sorang2...eh..en suami ada..tolong yati packing...jadi..nak klik2..sampai lupa...dia tolong bungkus, yati sibuk dlm ofis yati..membakar 1000pcs of them....assorted filling muffins...


Puan Martini..kwn lama yati sejak di ITM Melaka..alhamdulillah..akhirnya..sampai sudah jodohnya..semoga..cepat2 menimang anak...dan...kekal rumahtangga..kekal bahagia..dgn rahmat Allah...

tema purple..yati jumpa deep purple ni..yati sgt suka...ada 4 jenis..reben..ini je yg sempat di snap....

4 kotak..bungkusan...dgn bas ke Taiping....tq Allah..selamat..kos pun tak berapa mahal..rm2.50 per kg....dgn Transnasional Courier...sampai hari yg sama..ikut trip bas..bagus2...yati suka begitu...kaunter buka jam 9-4pm....boleh terus ke Jalan Duta...jumpa encik tu....insyaallah parcel anda akan selamat...siap dgn consignmen note..murah berbanding poslaju..dan paling best..sampai pada hari yg sama...

Tqvm Tini...walau kenduri jauh di hujung Perak..mau juga order dgn kawan nya ini..sgt yati hargai...

sesiapa berminat..sila emai...tempahan utk perkahwinan...masih ada...yati tak buat promosi..sesiapa mahu..sila email/sms yati....


November 2011

Salam...

Sudah masuk bulan baru..bulan bday adam...suka nya hati dia...pagi tadi..cakap...bday adam..sambut 3 hari..semlm ..abg farid kasi duit kat dia...hari ni..mak ude kasi angry bird softtoy..esok..mama pulak!....membilang hari....anak yati ni...baby...baby mama!

hujung minggu lepas sibuk..dgn 3 hari bengkel ..belajar ilmu internet...bagaimana cara betul utk pasarkan produk di alam maya....byk nye...yg yati baru tau...itu pun ada byk lagi..tak tercapai dek kita..kalau ikutkan teknologi nih...pada yati cukup2 lah.yg free itu pun...dah cukup buat yati..otak ni..bukan cekap sgt pun...dan serap mcm span pun...agak perlahan sikit...tapi trainer semua bagus...dan sgt..supportive...adik2...semua nya....

................................

sekotak ft..Nad punya..dah lama yg ni...baru sempat....post...bawa balik ke Pekan....

Pak mentua suka katanya....alhamdulillah...ari tu yati ada rasa satu tempat punya fruit tart..em..pastry nye..yati tak suke...i punya lagi sedap,..juga cheese tart, yg agak pelik..enmmm...anyway..cheese tart yati lagi sedap..pada yati la...he..hee....ha..haa..tak tau la korang kan...tapi...sapa lagi nak puji sendiri punya produk..kan...he..he..nak lebey2 pun..suka hati mak bapak kita la kan?...he..he...

okey...sapa2 mau cuba..boleh terai...order dgn yati,,sms je yea..019 272 7564.....tak yah call lah.. yati selalu tido awal...yati ni...pantang jumpa malam...asal malam je..tido!....sms..yati..esok pagi yati bangun...pasti yati reply... atau boleh email nooridawati_hassan@yahoo.com .....

tqvm Nad & famili..



Jom tengok Angry Birds...

Salam....

3 hari di Bengkel Strategi Pemasaran Internet anjuran MITI dan INSKEN di Intekma Shah Alam. Bengkel yang penuh dgn pengetahun baru, yang baru yati tau. Selama ni yati hanya buat 'try & error' je....emm...akhirnya dapat pun formal ilmu tentang internet. Biz secara online dgn lebih jelas dan insyaallah lebih di kenali orang ramai.



video


Terima kasih WENA, anjuran bersama. Terima kasih byk Raja Azam, kerana memberi peluang secara percuma kepada ahli2 nya...sesiapa yang belum jadi ahli WENA , utk para peniaga, platform yang sesuai utk kita bernetworking. Insyaallah bermanafaat utk semua.



### BAHARU - Menu Baru ....CHOUX PASTRY...

Salam...

Yang baharu...yeay...Alhamdulillah...akhirnya...berjaya yati membuat choux pastry (sebut sebagai Choo pastry)...aka cream puff..

Ini, yati letak definasi yang yati ambil dari buku resepi kesayangan ku ini...sesiapa yg rajin dtg...boleh saja yati tunjukkan buku tersebut....

" The texture of choux pastry is light dan puffy, which is quite different from other pastries. As it forms a cavity inside the pastry, it is best stuffed with fillings".

Dalam buku yati ni..ada mcm resepi utk pastry - sweet pastry, puff pastry, choux pastry, shortcrust pastry, & chinese flaky pastry, dan filo pastry...mcm2 idea ada..kalau ada masa boleh cari buku ni di kedai terkemuka...by Alex Goh..so far...semua betul...terbaik yang yati ada...


Choue pastry..yang baru keluar dari oven...boleh di beli secara min 1 adunan/resipe..akan dapat paling kurang 35 pcs..

yang atas ni..yati sumbat dgn buah....boleh pilih..apa saja buah...yang akan suka...harga...add on ..

yang atas ni...basic plain..choux pastry...kesemua CP akan diisi dgn kastad krim...

sila sms/email utk tempahan...sms lagi yati suka....sms ke 019 272 7564...yati hassan...tqvm.. tqvm Miza...1st customers...dan dia sgt suka..penggemar CP....sejak zaman sekolah....




Nad, Wanie dan Mina

Salam...

Semua order tat buah,...
Nadzura dari PUJ 4...di kala hujan lebat selebatnya....mujur hp ku..sgt kebal...huu..hu...i love u my samsung chatz....

Mina - IQL

Wanie & gang...parcel D

tqvm semua...Nad, Mina dan Wanie & gang.

buat renungan bersama..


boleh baca utk pengetahuan semua..selama ni kita hanya ada baca sepotong hadis yg tiada penjelasan lebih..yg atas ni..bagus..sila baca utk sama mendalami kefahaman kita dlm pemakaian hijab. Insyaallah...dimudahkan Nya...



Business Associates....

Salam....

Sekutu perniagaan- bukan perniagaan main kutu yea...,...rakan2 yang sama2 menjalan perniagaan, dari pelbagai jenis produk dan perkhidmatan. Yang keperluan dan kemahuan....

Klik momsinbusiness.net utk lebih byk pilihan...


tips in business - promote other business....'entry' hari ini, yati rekomen kawan yati - Kak Zam, yang tak jemu menyokong business yati, bila ada peluang, mesti dia beritahu yati....mau apam polkadots pun dia tanya yati! he,,he,,,yati tak buat kak - Hani Arziana ada buat...

sesiapa yang mencari servis - percetakan dan pengiklanan, servis andaman dan pakej pengantin, jahitan dan songket boleh hubungi Puan Zamara - 019 3692878, call saja..atau sms ..anda pasti akan di layan nya.. cuba ke link di bawah ini..


Jika mahu mencari tadika utk anak kecil...boleh cari..kawan yati Puan Miza , dia mempunyai Tadika Little Caliph di Puncak Jalil , kepada penduduk sekitar BK dan Puncak Jalil boleh hubungi beliau... call/sms 012 3262526


Jika mahukan pakaian muslimah..yg menarik minat yati...boleh cuba yang ini.,...Puan Nadzura...dah lama yati mencari....tak mau yg plain t-shirt...nampak trendy..he..he...harap2 tidak menyerupai kaum yang lain...insyaallah... hubungi Puan Nad - 017 247 0097


sekian, terima kasih utk ruangan iklan, buat setakat ini..ada lagi yati akan letak...sekadar mengeratkan silaturrahim sesama muslim..dan sebagai tanda tqvm yati kepada semua rakan2 yg selalu menyokong biz yati..




Kak Siti...- Gombak.

Salam....

Dah lama tak buat fondant cc utk hantaran....selalu buat utk figurine cc bday...iye la..dah lama sungguh rasanya...kecut juga rasa..takut tak berkenan di mata penerima...

Kak Siti..call, dari jauh...namun nak juga order yg yati punye...dan nak cuba mcb yati...yg hangat sgt di sini....he..he....rasa tu masing2..tak berani nak ckp lebih2...nanti terlebey sudah...malu juga....tak pe..biar sendiri rasa..kalau sedap..mereka akan order lagi..kalau tak order lagi..maknanya..tidak menepati selera ...


yati tak byk peralatan utk tulisan...cetak atas fondant..yati selalu tulis dgn tangan menggunakan royal icing..tapi skema jea la tulisan nya....memang begitu ...utk cc set hantaran...

kak siti nak cc dgn budget nye...yati buatkan..dia dah refer pada satu set hantaran yg sebelum ini...yati buatkan begini...

alhamdulillah...kak siti suka..memuaskan hati katanya....

1 adunan mcb....yg biasa dan berinti blueberry...mau rasa variasi , 1 adunan mcb = 2 pek, saiz 7 inchi berpenutup....

tqvm cikgu shahariman...sudi menolong kak siti..senang je mencari rumah nye..hari2 dok lalu tempat tu...tapi tak pernah masuk...he..he...salah gate la pulok!..he..he.mujur hujan...en guard pun tak marah...tq en guard.

tqvm Kak Siti...kalau suka..lain kali boleh order lagi....


sila email/sms utk order - 019 272 7564, yati suke sms..sila sms ye...tunggu yati balas...


Kak Sania..

Salam....

set fruit tarts dan mcb...1 pek mcb = separuh adunan...

ft normal - rm 1.20 pp min order 25pcs..


tqvm Kak Sania...utk makan anak2 nye....

selamat berhujung minggu, semoga ada sesuatu yang akan menceriakan anda utk ke minggu hadapan.


Fauzan...

Salam...

Cupcakes ei - angry..mau sebijik cam kat FB...he..he...tapi yati letak color coklat sikit tau...he..he...adam pandai...oooo...mama buat mcm rumput2 kering ye?...mula2 dia tanya....yati diam je...kasi dia guna otak sikit....jawapan nya..sgt tepat...pandai pulak dia membaca fikiran mama....may be sebab dah biasa tgk mama mendecor di rumah...


sambil..bercakap2..menanyakan kalau2 ada lebihan ei..dia mau satu je...sorry la adam...tak cukup sayang...set ni ada 24pcs..ckup2 je...kalau adam nak , mama kena beli set 24pcs...boleh ke makan byk itu?...emm..tak pelah mama..adam tgk je...he.he...faris pun sama..mengendeng mama, kot2 ada lebih!..

anak2 yati memang...begitu....kalau cc ada ei..memang teruja deme...esp yg boy's theme..

set cc ei....sila email/sms utk tempahan cc ber ei...at least 3/4 hari awal ye...or else..tak dapek nak nolong ...

muffin saiz M....besar juga jadi nya...kasi kenyang budak2 kata Halimatun..utk di bawa ke tadika Fauzan....dlm kete..dah suka..ada angry bird adik!....suke yati tgk..bila anak2 suka..kata mak nya..anak nya yang lebih2..tanya kan...cc nye dah siap ke belum!....he.he..jgn risau..insyaallah..yati akan buat....lagipun regular customers yati tak kecoh...deme msti dtg ambil....tak perlu double confirm...yg baru tu pun..kadang yati buat juga...alhamdulillah..semua pelanggan ku baik2 belaka...tq Allah...temukan yati dgn org2 yang baik juga...semua bagus...i loike.....

tqvm Halimah...semoga Fauzan jadi anak yg soleh..utk ibu & bapa kelak....


Edible image - Angry Birds..

Salam....

Versi murah sikit utk yg berimej...esp yang mau image yang cantik dan jelas di lihat...kalau suruh lukis silap hb tak jadi rupa yang di hajati...ini pilihan terbaik...selain murah sikit berbanding edible figurine yang agak mahal..boleh menjangkau hingga ratusan ringgit utk satu set 25pcs..

ok..mari kita tau sedikit perihal baking yea....jgn nanti ada yg rasa kenapa mahal sgt sesetengah baker menjual produk mereka...

model/figurine yang dibuat dari fondant, persis rupa asal sesuatu cth- kereta, cincin, haiwan, atau apa saja yg terlintas di fikiran..memang mahal caj nya...sebab nya..bukan mudah nak buat sesuatu dlm saiz kecil...dan lagi mau rupanya..sebijik sejebon ....nak buat pulak ambil masa..makan berjam2...mau naik letih duduk..nak keringkan lagi...

yati katakan di sini..ianya lebih pada bayaran sesuatu seni...bukan seni yg hanya di lukis atas kertas, seni kek..seni hias kek..memang boleh tak ternilai...kalau jumpa bakers yg hanya membuat sekadar suka2...dan tidak berkira dgn harga..alhamdulillah...kalau jumpa bakers yg caj harga tinggi...kalau mampu beli..kalau tidak jgn di cemuh mereka..semua berbalik pada seni dan kerja halus yg mereka lakukan juga..bahan2 mentah yg digunakan....harga sgt subjektif....dan yati yakin semua bersebab..kenapa burger yg di jual di mc d dan kfc..lain harga berbanding harga burger tepi jalan!...kan...semua ada rasional....beli sepotong kek di King's bakery kan tak sama beli kek di secret recipe....pulak tu beli dari baker homemade..memang tak sama....

yati harap semua faham yea....kalau mau harga ikut budget..nyatakan rasa hati anda, bakers pun...ada hati...insyaallah...transaksi akan lebih aman...si pembuat pun rasa tenang...dan makanan yg di hasilkan pun sedap je...

............................

angry bird pilihan Linda & Suami utk di bawa ke rumah kawan nya...yati suka warna kuning di tengah2 tu...ceria!/...

set 2 oz..choc cc....set ini rm 65/25pcs...email yati utk order..jika mau ei..order 3/4 hari awal ye...

tqvm Linda..semoga bertambah rezeki cik adik ni..masih ingat dia dgn yati..adik yg order muffin..utk wedding nye...yg sgt last minit utk tempahan perkahwinan...mujur yati tak bz...alhamdulillah..senang berhubung dgn cik adik ni...

terima kasih semua..cuaca tak menentu nih....payah nak menjemur kain...

***..tunggu ye...menu baru dah ada....nanti yati upload..





Huda & Ain...

Salam...

Sudah hari Selasa....yati suspen...sebabnya...kena buat cc fondant...he..he...mak risau lagi nih....iye lah...customers dah kasi budget dia...kita kena ikut...harap2 semua ok....

Yang bawah ni semua utk anak kecik Huda dan kakaknya Ain....kakak mau kek Bardebie....warna pink...budak pompuan gitu le...tau je nak color apa...

emmm...adam pun tau...dia suka warna merah...faris..any colors can do...apapun..boy's tak byk karenah...semua pun boleh la mama...

.......................

terkebil2...ain tgk....mana bardebie nye...he..he...mak long tak pandai la Ain....tak rajin nak membuat yang baru...tapi kena lah..kalau mau maju...nak pegi kelas..jauh..dan masa pulak yang menghalang....bila ada duit...masa pulak tak de...bila ada masa, duit pulak tak cukup..tak pe...yati...cuba buat sendiri..try & error lah....ilmu yang sedikit tu...boleh kot...

1 oz cc....warna pink & apple green...

simple2 begini...sila email utk order 1 oz dari rm40/36pcs..tapi jgn terkejut tau...memang saiz nya kecik....tapi cukup la buat pemanis mulut.....

selamat menyambut bday ke 2 adik Huda....

emmm...orang hebat....ujian nya pun hebat...jika rasa ujian anda hebat...maknanya kita antara yang hebat...


Lapangkan dada....

Salam....

Tajuk2 yang tiada kaitan dgn blog ini...macam tajuk motivasi pulak kan..kan?.... emm..tarik nafas, dan hela....Alhamdulillah....nak tido kita baca doa...bangun tido pun mesti baca doa yea....lepas tu...terus fikirkan....semua yg +ve..agar perjalanan hidup kita seharian ini lebih baik dan lancar...dgn rahmat dari Nya..ada masa..solat Dhuha 2 rakaat..insyaallah...bertambah2 rezeki...rezeki berupa harta,kesihatan, hati tenang, dan macam2 rezeki Allah akan beri tanpa kita sedari..

berlapang dada..maknanya....take for granted...semua perkara jgn di remehkan....semua hal..semua cerita..kita fikir secara ringan2 je ye..tapi kalau bab kerja mesti serius....contohnya...kalau anak tak mau belajar...emm..yati selalu buat ...suka la..mama tak sempat nak duduk mengadap korang...ok..buat lah..apa yg patut...tapi..nanti time cuti sekolah...korang duduk la kat meja habiskan buku latihan yang tak habis ni ye?....semua senyap!...(jgn tiru aksi saya ye)...contoh lain....jika ada org bising2...huish..mahal nya..caj ke kelas masakan...dan ada org kata org tu kedekut, ada org ni berkira nak kasi resepi....emmm....kita cuba letak diri kita di situasi deme...harga ni sgt subjektif..pokok nya kita jgn la nak memanjangkan isu itu..diam kan aje....salah satu tindakan berlapang dada..ia lah..diam je...diam lebih baik dari berkata2 takut tersalah kata!...ini pandangan yati..

juga....jgn suka menuduh org itu dan ini...siapa lah kita nak menyatakan seseorang begini dan begitu...biarkan saja dia..Allah akan beri yg setimpal atas tindakan nya...jgn suka2 beri kata PHD pada seseorang...takut2 silap2 hb...PHD tu lah balik semula pada kita...jgn kata org kedekut, jgn kata org salah,...jangan....tanpa kita sedari sifat tersebut ada pada kita, yg org lain pulak akan nampak!...lebih elok...jgn pandai2 nak beri gelaran pada seseorang....kalo memang betul la..si anu tu kedekut taik hidung masin...apa kita boleh buat..diam kan saja...sambil doa..jgn la aku jadi begitu...he..he..paling elok doakan org itu...insyaallah..itu lebih baik dari menegak benang yg basah..yg konon dia tu bersalah sgt!.....

.............................


MCB 2 adunan..utk Haslina dan Lily...

1 pek dgn blueberry filling...masih belum betul resepi tu...asyik lupa saja nak membeli blueberry kering....

tqvm semua....1 pek utk Puan Sharifah Raudhah sempena C&C sabtu lalu....

Moms In Business.... how to network?....


The Three Musketeers....

Salam...

Yeay...dah tgk wayang...selepas...entah dah berapa lama tak tgk.....yati nak sgt tgk cite The Smurf...cite katun zaman yati sekolah rendah dulu...huu...hu...masing2 sibuk..pehtu yati tak suka tgk waktu malam atau weekends....emmm... tapi cite TTM ni...tgk nya waktu malam..en suami mengajak juga....jadi la...syok ..tapi mcm ringan sgt cite tu...ending pun...biasa je...tapi org jahat memang payah la nak mati...dan gitu lah..tak mengancam sgt pada yati....kalau kasi bintang pun...3 cukup lah...tak berapa umphh..biasa2 je...boleh la layan...best juga....kelako nye pun ada..cerita ringan2 saja...

eemmm..harga tiket pun...tak mahal..rm8 utk dewasa dan rm 5 utk kanak2..adam sampai tertido...dia bosan..faris pun...maknanya..tak de byk sgt action..jadi deme boring...dah balik tu..adam..merungut...tak dpt tgk ending nya...ehh..budak ni...sabar aje lah...lagipun anak2 penat kot..seharian di sekolah...jam 10 biasa mereka dah naik katil....

sapa mau tgk...boleh la..tgk..cerita epik zaman dulu...dgn kostum berat dan...not bad juga...dgn penciptaan kapal terbang zaman dulu..yati pun tak sure tahun apa....

..............................

choc cc dgn choc bc...yati suke plain begini....

atas nya ada strawberry


letak sedikit choc bc atasnya...

rupanya....selepas di 'touch-up' effect low bloom di Photoscape....

tqvm Fazila..MPI...rupanya ada gate besar ye...ingat kan itu la pintu masuk ke MPI..dah beberapa kali ke sana..hanya pintu yg itu ku tahu....he..he...kalau tak kerana sudah di rantai...memang sampai mati la tak tau akak ni!...

semoga semua suka dgn set ini...tqvm dik.


Being nice with people....

Salam...

Tajuk tu bahasa Inggeris...sgt berpatutan....kita mesti selalu berbuat baik pada orang...hatta pelayan di kedai makan pun....jurujual yg dtg ke meja makan kita pun..kita kena ckp elok2...jgn suka marah2 org tak tentu pasal..melainkan ada org potong Q..ha..itu elok kita tegur/marah...he..he...atau suka-suki tak bagi signal masa memandu kereta!....

Satu lagi quote dari Puan Sharifah Raudhah....'good people will meet good people also...'.Insyaallah...kesimpulan nya..jadi lah..baik di hati dan fizikal....semua aura yang baik akan dtg kepada kita...fikir yang elok2 dan bersangka baik dgn semua org...

..............................

muffin ni...he..he...jurujual emas di giant yang order..adeh..tak berniat nak membuka mulut yg kita biz di rumah...dah dia tanya...yati ckp la...dia mau kad..uih..yati kasi la...eemm..dia sudah order pulak..tqvm Mr Charles...suka sgt dia...siap sms ....dan...mau beri harga baik utk emas yg mau di jual...

blueberry / strawberry fillingsdan buttermilk flavor muffins..min order 30pcs utk saiz ini...saiz S...

cheese tart dan sedikit ceri tat utk cikgu Azizah utk diberi pada rakan2 seperjuangan nya yang sama2.. menjayakan PMR minggu lalu....buah tangan utk cikgu2....ini saja yang sempat cikgu yea...tqvm..

hari ni hari Ahad.....


Edible Figurine....

Salam.....

La..la...rasa lega....faris pun lega..kes sudah selesai...kesian juga kenangkan budak tu..dgr nye..sudah kena belasah dek ayah nya...mungkin ayah nya sgt garang, hingga si anak takut nak bercakap benar. Kami pun ada juga rotan budak2 ni...tapi selalunya..tang lambat siap, lambat solat....jarang yg bab gaduh, bab cakap bohong, bab buat salah lain...memang kami biasa tanya..apa yg berlaku...selalu pun..anak2 akan twist cerita juga...tapi...itu lah...bila kami tanya byk...mereka akan cakap "mama ni tak percaya cakap faris/adam ke?"....end up..yati diam..dan fikir lagi...dan terangkan kenapa nak tau yang betul...jika betul mereka salah..pesan jgn buat lagi..or else..memang akan kena libas lah!., paling selalu..kena piat telinga...adam tu...masa kecik..jenuh kena piat telinga nye.....tak pun...sedap la telinga kena bebel dgn mama....semua perkara la jadi tidak indah...mereka sgt tak suka kalau mama marah/merajuk/tidak bercakap!...

tapi yati heran..anak2 kecil ni...selalunya...fitrah nya..bercakap yang benar..tapi itu lah.anak2 kini dah panjang akalnya....mereka pun dah pandai nak mempertahankan diri demi tidak di marahi atau di rotan!.... kami pun tidak la percaya 100% ckp anak2...cuma beringat2...tapi memang yati selalu guna ayat lembut....'kesian kat mama/daddy, kalau anak2 buat jahat...sedih tau..penat mama masak tiap hari..kasi duit belanja ...alih2 anak2 buat jahat di luar....walau mama/daddy tak tau..tapi Allah tau!"...nanti bila Allah marah..tak berkat hidup kita...ada saja..kejadian tak elok berlaku..hati pun tak tenteram.'....

hai...kisah anak2...belum besar..harap nya...jgn la berlaku lagi..tapi..berlaku pun..ada juga hikmah nya...kita jadi alert dgn setiap perkembangan anak2 ni....kalau tak jadi perkara luar biasa...kita asyik dok ingat cara didik kita betul saja...ilmu keibubapaan ni tak pernah sama...sentiasa ada yg kurang....

<<<<<<<<



lagi cc angry bird..dgn 3D burung2..yati uli dari fondant yang dibuat di rumah....

set bday cc utk anak dan suami nya...dari Mrs Soo..tinggal di Puchong Jaya...ah..tempat itu....dah lama yati mencari tempat itu....selalu nampak dari hiway...yati heran...sejak 9 tahun lalu...kat mana la rumah itu...rupanya di sana..suka rasa hati sampai ke sana...kehairanan..selama ini...sudah terjawab...

yati rasa leng chai tu....kata pujian kan...kalau tak silap yati la..tak sempat nak bertanya pun....
tqvm Mrs Soo....kalau suka..order lagi yea..


Brownies..

Salam...

Emm....Faris bangun awal pagi ni..sgt awal..jam 6am..dia dah siap berbaju sekolah...kami pelik...mama baru nak bangun!...mesti ada benda yang tak kena ni..."faris terkencing katil ke?"....Tak..ok...." mama, cikgu saleem ada bagi surat, mama kena jumpa dia pagi ni!".. sebelum masuk kereta nak ke sekolah..... dia kata...kalau mama tak dtg faris kena buang sekolah...em...apa faris buat?....mama cool lagi...faris cerita dlm kereta...ok mama dtg jumpa cikgu pagi ni. Patut la dia bangun awal..tak boleh tido kot malam tadi....mengenangkan takut kena marah dsb.

emm....pertama kali..ke sekolah kerana masalah disiplin...eemmm...jenuh la mama dok fikir...apa la faris buat ni...hai...faris...faris...

Faris dan 2 lagi rakan nya di tuduh dgn sengaja mengotorkan kerusi 5 orang budak perempuan dgn dakwat pen berwarna merah..supaya baju mereka terkena dakwat tersebut.

dari keterangan cikgu...faris menangis sgt2 di sekolah masa kena panggil cikgu...anak yati yg seorang itu..memang lembut hatinya..sensitif....faris ni..memang anak yang selalu kena buli..dia tak tegas mcm adam...faris..jenis 'reserve'...jenis 'follower'..suka ikut ckp kawan....yati dah lama dgr cite faris ni...dia kena ejek oleh..kwn2 sekelas, mereka esp budak pompuan suka mengata/ejek dia..gemuk,etc..dari dulu pun....kali ni pertama kali yati dgr..dia buat salah..mungkin motif nye..balas dendam...ke budak2 pompuan yg suka mengata nya...yati rasa ada kena mengena tu...!...ada 5 org budak pompuan yg kena...dakwat pen baju mereka...dalang nya...yati rasa budak A ni...hei...yati dah pesan jgn berkawan dgn dia...faris kata..kalau tak kawan A..dia akan pengaruh semua org supaya jgn berkawan dgn Faris....emm..kisah ni dari tahun 2 lagi..sampai pernah yati mau tukarkan kelas, dek kerana tak mau faris berkawan dgn budak A ni...yati tak mau dia terpengaruh..

ha..ini..sudah satu tanda..yati tau faris terpengaruh dgn budak A ni..cikgu disiplin tadi pun terkejut..tak sangka, nama faris ada dlm kes semlm...cikgu tu tau faris..diam di kelas...faris pun ada bercerita dia terlibat..bersama budak A dan seorang lagi budak baru . faris- faris...lemah nya...kalau dulu budak A selalu minta duit...la ni...budak A suruh beli buah dan makan bersama (sedangkan anak yati kureng suka makan buah)..dan budak A juga selalu suruh faris belikan jajan waktu balik sekolah..budak A juga selalu ajak faris ke hulu ke hilir sementara tunggu mama dtg ambil dari sekolah..ish,..rimas yati budak A ni..anak yati yg sorang ini memang..tak pandai bersosial...susah berkawan..pada dia budak A tu lah kawan dia..walaupun..budak tu selalu ugut itu ini...pandainya budak A itu mempengaruhi anak yati...dan..anak yati pun mau melepaskan geram nya....

tak berani juga nak menuduh anak orang..mana ada ibu nak mengaku anak nya bersalah...tapi apa yg yati rasa..anak yati memang bersalah buat perkara itu..memang salah la..masuk kelas waktu rehat..kemudian buat kotor pada kerusi budak perempuan...hingga...budak2 ni..kena marah dgn mak mereka di rumah!...tapi...mesti ada sebab budak lelaki berbuat demikian kan?... budak2 pompuan ni..memang kuat mengadu ....dan mulut laser boleh tahan!...kena pada anak yati yg sensitip itu...kalau kena kat adam.memang ..tak jadi kesan la...faris...cepat berbekas hati nya.....even yati usik...rambut nya mcm abangla pun dia dah monyok!....

yati ada pesan...kalau susah sgt..org mengata kita..kita kata la deme balik!...tapi lebih elok diam dan bersabar je...

....................................


mcb ..... dpt satu lagi peminat...mujur simpan 1 pek katanya...huh...kawannya semua tanya...mau resepi...he..he...

tqvm Juwita.....selamat ye dari sini ke Taiping dan kembali ke BK....jika mau lagi sms je yati....kena pada masa dan stok...dpt la tempahan nya...

jika ada yg terlast minit order....boleh berbuat demikian...mana la tau yati ada stok...ada rezeki anda...apa pun sms yati dulu....call pun kadang yati sibuk..atau pun yati dah zzzzz.....

tqvm semua...Ya allah...kental kan lah hati anak ku yang itu...buka kan hatinya..supaya kenal mana yang baik & buruk..jauh kan diri nya dari pengaruh tak elok..peliharalah hati anak2 ku Ya Rahim..Ya Rahman..Ya Malik... yati tak tau apa cara nak didik supaya lebih tegas hati nya...dan berani langkah nya....kasihani mereka ya Allah....



Selasa - 11hb Oktober 2011

Salam...

Kata orang tajuk sesuatu catatan baru perlu 'catchy' supaya org suka nak membaca nya...perlu ada magnet, tapi yati tak pandai..takut terlebey la pulak....bila ramai org dtg blog kita...rating blog akan tinggi..bila tinggi suka la pengiklan....emmm....
tak pe....nanti yati belajar lagi...lagi kata orang..nak pandai berbahasa kena byk membaca...emm..iye...byk membaca buku2 meluaskan perbendaharaan kata!..

............................


yang atas tu tat keju bluberry...byk sgt cahaya..tak cantik pic nya...juga.. ada tulisan tangan adam masa kecik..masa baru belajar nak menulis....

tat keju tempahan Shima..sepupu yati yang ada rumah di dekat dgn yati...rumah nya ada kolam renang...Siera Residency di BK 5...setiap hari adam tanya..."mama, hari ni auntie Shima keje ke?"...."ye, auntie Shima kerja"......suka2 je dia nak main kolam...emmm....

tat ceri...ha..haa..itu la dia..order last minit..ini je ada ye..Cik Puan Nusrah...semoga anak2 dara nya cepat baik ...sedang berehat2 di DEMC....dgr nya...on off demam...iye la..anak2 besar tu nak membesar.. harap2 tak de yang serius ye...gitu lah..yati dah merasa dulu....tak mau dah merasa lagi..cukup la yang 2 ini..jadi bodyguard kiri kanan mama!...

terima kasih Shima dan Nusrah.....rezeki korang ye...kyati tak sibuk.....tapi dpt yang ada aje la yea..tak leh lebih2....tqvm Allah...


Bday Hazim - angry bird...

Salam...

Semua mau angry birds...cuma games x-box je takde yang ini.....set yang bawah ni..semua dari Yus...all the way dari wangsa maju ke sini..tqvm kawan....yati dah beli hadiah utk Hazim dan Ain. Maaf ye tak sempat nak mencari minggu lepas...

blueberry cheese tarts...sekotak...min order 30pcs.....@ rm 1.20 pp..

set cc vanila, atasnya edible images Angry Birds....sila sms utk order...ei ni diperbuat dari sugar paper...di cetak dgn pewarna yang boleh di makan...jgn makan selalu sudah la ye.....

tqvm Yus..tetap menyokong kawan mu ini...maaf ye tak dpt hadir sabtu lepas..ibubapa ku datang dari kg....lain hari ye...yati dah beli hadiah utk mereka...nanti ada lapang yati ke sana...tqvm.



Merah Baldu.....

Salam....

Ilmu baru pagi ini.....'mulakan setiap pujian ke atas Allah dahulu...sperti..."..Alhamdulillah...moleknya...baju anda hari ni... atau Subhanallah..cantik nya..kereta baru awak ni... dan...MasyaAllah..indah nya..hiasan rumah u ni.."..mesti buat begitu..kerana setiap pujian hanya milik Allah....manusia tak boleh di puji lebih2..nanti jadi lain..he..he....bukan apa...ini utk mendekatkan kita dgn pencipta kita....jom kita sama2 praktik nya......

.......................

terima kasih byk kepada Siti rafidah...gang punb ni....mau utk suami tersayang...sempena ulangtahun perkahwinan ke 8....yati turutkan ke MMU cyberjaya...semoga perkahwinan berkekalan bahagia hingga ke akhir hayat....semoga lebih byk berkat dari Nya.... yang penting ..en iskandar gembira menikmati red v yang sgt disukai oleh isterinya....

...dlm perjalanan ke sana...yati sempat titipkan nasihat pada anak2..mau pula mereka ikut mama ptg semlm...suka hati mama..dpt la..mama memanjangkan kaki sekejap...he..he...nanti faris dan adam dah besar..belajar kat sini aje la ye..hujung minggu boleh balik rumah...dekat je..nak duduk rumah setiap hari pun boleh...ok ye?....nanti pilih course yang ada kat sini..tak yah belajar jauh2.... dah habis ke sana..kami singgah ke Giant sri kembangan..yg baru itu...yg baru kami singgahi...ok la...kedai baru...syok juga pergi tempat baru....


Seni Reben ..aka...Ribbon Embroidery...

Salam...

Yati dah ada sijil...ini sijil sah...berkenaan skil baru yati....he..he..tak sangka pulak...pegi kelas,kerana minat...kerana dari dulu suka dgn seni reben ni...tapi kat rumah..ada 2 set je..benda ni.he..he..sebab nya..saya tak suka sgt english style homedecor....yati ada bukunya..tapi itulah betul kata orang..belajar dgn orang/depan mata lebih afdal...lebih faham...dari belajar dgn buku saja...buku ni sebagai tambahan saja...

Sijil...skil yati..sijil kemahiran yang yati ada..walau asas pun...sijil baking je tak de...lepas ni..kena cari lah....sijil marketing, sijil asas keusahawanan , sijil pelabelan, sijil accounting, diploma dan ijazah ada le...emmm.....semoga orang percaya la dgn kemahiran baking yati...jangan takut yea...semua bahan2 yati sukat dgn betul..dan gunakan bahan2 halal dan boleh makan..tidak membahayakan kesihatan semua....


bangga sungguh dpt sijil u....tak sangka dpt sijil..cikgu kata kalau nak mengajar org..dah boleh guna sijil nih..waaaa.... tak terlintas di hati mau jadi cikgu pulak....tak pe...ilmu cikgu Suzana akan berpanjangan...mak tak sabar nak tgk...mak la..penyokong yati...en suami..lak terkejut.

.".eh..i ingat u nak pegi kelas buat kek!...eh..tak lah...yati nak belajar jahit reben!.".

.seharian yati di sana...tensi pun ada mula2...cikgu ajar bunga yang susah...tensi sebab kita buat tak cantik...cikgu kata tak pe,,,dia mahir pun dlm 3 hari buat folded rose.....tak pe...kalau mau mesti jadi...
yang atas ni bunga2 yang cikgu ajar..dan ada sedikit yati tambah...lepas beli buku asas..tak rugi yati beli buku yg berharga rm39 itu....kelas pulak..rm200 cikgu kasi starter kit...byk reben dia kasi...4 set jarum embroiedery, ada ram besar...ada 1 set jarum jahit, gunting..penebuk, dan kain berhelai2...dgn makan pagi dan lunch..dgn minum ptg...alhamdulillah..semoga usaha cikgu suzana dirahmati Allah..boleh pegi ke http://www.diariann.blogspot.com utk kelas dan maklumat lain..memang cantik sgt...hasil kerja nya..dalam rumah penuh dgn jahitan nya..mak ai..suka yati tgk....bunga sana sini..kemas saja rumah nya...so lovely...
seronok belajar ilmu baru...walaupun otak ni...dah beku sikit...mujur ada kakak2..dan adik2 yang sama2 saling membantu....yati ni..tgk sekali bukan boleh buat...mesti kena tunjuk..unless membaking..yati boleh..baca je resipe...menjahit ni..skil..kemahiran tangan dan otak...kena ingat byk step....kalau baking tu...sukat je...adun..bakar...then decor..etc...

WEB ROSEs..


yang atas ni..1st attempt yati..1st projek..dlm otak..dah berlegar..mau beli lagi kain nak buat table runner...buat saprah...idea ada je...sebab ada buku...boleh rujuk balik cara membuatnya...lagipun nak habiskan reben yang byk cikgu kasi ni...saiz 1inch ada 4 gulung, 1/2 inch ada 4 juga...rasanya..yg 1/4 inch pun....di tambah reben lama yati....syok juga buat...sambil2..berkejar dgn membakar dalam oven...suka...yati..ada juga xtvt lain....

untuk menghilang bosan dalam hidup...cuba belajar ilmu baru...insyaallah akan dimudahkanNya....

adam tanya..."orang perempuan je ke boleh buat ni mama?"...em..adam nak belajar ke?..."nak!"..nnati adam dah besar sikit mama ajar ye.... anak2 yati sgt..teruja kalau nampak mama buat sesuatu yang lain dan cantik pulak tu......kagum sungguh deme tgk mama nya ini....he..he.he...






LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin