Yang baharu...yeay...Alhamdulillah...akhirnya...berjaya yati membuat choux pastry (sebut sebagai Choo pastry)...aka cream puff..
Ini, yati letak definasi yang yati ambil dari buku resepi kesayangan ku ini...sesiapa yg rajin dtg...boleh saja yati tunjukkan buku tersebut....
" The texture of choux pastry is light dan puffy, which is quite different from other pastries. As it forms a cavity inside the pastry, it is best stuffed with fillings".
Dalam buku yati ni..ada mcm resepi utk pastry - sweet pastry, puff pastry, choux pastry, shortcrust pastry, & chinese flaky pastry, dan filo pastry...mcm2 idea ada..kalau ada masa boleh cari buku ni di kedai terkemuka...by Alex Goh..so far...semua betul...terbaik yang yati ada...
Choue pastry..yang baru keluar dari oven...boleh di beli secara min 1 adunan/resipe..akan dapat paling kurang 35 pcs..
yang atas ni..yati sumbat dgn buah....boleh pilih..apa saja buah...yang akan suka...harga...add on ..
sila sms/email utk tempahan...sms lagi yati suka....sms ke 019 272 7564...yati hassan...tqvm.. tqvm Miza...1st customers...dan dia sgt suka..penggemar CP....sejak zaman sekolah....